Gyakran Ismételt Kérdések

Szükség van-e beszoktatásra?

Igen, beszoktatásra akkor is szükség van, ha a gyermek korábban már járt másik bölcsődébe. A beszoktatás célja, hogy a gyermek a szülő biztonságot adó jelenléte mellett szokjon hozzá az új környezethez és új játszótársaihoz.

Mennyi ideig tart a beszoktatás?

Az egész folyamat általában egy hét alatt lezajlik. Vannak gyermekek, akik már pár nap alatt is hozzászoknak az új környezethez, míg másoknak kicsit több idő kell ehhez.

Hogyan zajlik a beszoktatás?

A gyermeknek egy hétig folyamatosan kell jönnie, és az első/második napon a szülő folyamatos jelenlétére is szükség van – de nem feltétlenül a gyermekkel egy légtérben. Az első napokban a program mindössze egy-két órát vesz igénybe, a gyermek még nem ebédel és nem alszik a családi napköziben. A gyermek reakciói alapján egyedileg alakítjuk ki a beszoktatási menetrendet, ha a gyermek jól reagál az új környezetre, akkor a továbbiakban szükségtelenül nem raboljuk a szülő idejét.

Mit kell hoznia a gyermeknek?

A tisztasági csomagot (WC papír, törölköző, ágynemű, zsebkendő, fogkefe, fogkrém…stb.) a családi napközi biztosítja. Szükség esetén a pelenkát és popsitörlő kendőt és kenőcsöt a Szülőnek kell hozni. Évszaknak megfelelő (nyáron: kis sapka, kendő, szellős ruha, télen: kezes-lábas, sapka, sál, kesztyű) váltóruházatról és cipőről a Szülő gondoskodik. Ezen kívül bármely egyéb olyan személyes holmit, amihez a gyermek kötődik (baba, takaró, cumi…stb.), és az alváshoz, vagy nyugodt időtöltéséhez szükséges lehet.

Van-e saját kertje az intézménynek?

Van. Csúszdával, homokozóval, és sok kinti játékkal várjuk a gyerekeket. Ha az időjárás engedi, a gyerekek minden nap kint vannak a szabad levegőn.

Min és hol alszanak a gyerekek?

Külön e célra kifejlesztett, kényelmes, alacsony és biztonságos bölcsődei fektető-ágyakon.

Szakképzett gondozónők vigyáznak-e a gyermekre?

Igen, szakképzett, fiatal gondozónők foglalkoznak a gyermekekkel, akik odafigyelnek a gyermek igényeire és egyéni fejlődésére. Szoros kapcsolat alakul ki a gyermekek és gondozók között, a légkör szeretetteljes és személyes.

Megtanulnak-e a gyermekek egyedül enni, mosakodni, WC-re járni?

Igen.

Milyen foglalkozások vannak?

A Napirend mellett,Hetirend kialakítására is törekszünk, hiszen az ilyen kicsi gyerekeknek még nincs kialakult időérzékük. A heti rend tulajdonképpen a hét azonos napjainak egyformaságát jelenti. Vagyis minden hétfőn ugyanaz történik, ettől lesz összetéveszthetetlenül hétfő, és fog különbözni megfelelő mértékben a keddtől és a péntektől. Ez fontos támpont a gyerekeknek a tájékozódásban. A Heti rendnek megfelelően váltják egymást a kézműves-, ének- ,mese- és tornafoglalkozások. Ezen kívül minden nap fél óra irányított foglalkozás van minden csoportunknak a sószobában. Igénybe vehető (nyitvatartási időn kívül) külön térítés ellenében a csoportszobáktól elkülönülő játszószobánk. Igény esetén nyelvi órák megtartására, gyógytornára, gyerekjógára is lehetőség van.

Mennyibe kerül?

Árainkról napközinkben érdeklődhet.

Hogyan történik a fizetés?

Az ellátási díjat előre, minden hónap 1. és 10. között kell rendezni.

Cím

3529 Miskolc,
Soltész Nagy Kálmán u. 106.

Elérhetőségek

E-mail: info@kikelet-csana.hu
Telefon: 06 (46) 322-168