Napirend

A napirend nem pontos, kötött időhatárokat jelent, hanem a dolgok egymásutániságát. A rendszeresség rendkívül fontos, mert az állandóan ismétlődő dolgok a kicsi gyerekek biztonságérzetét növelik. Napirendünk természetesen az évszakoknak és az időjárásnak megfelelően rugalmasan változik.

7:30-8:30
Érkezés, kötetlen játék


8:30-9:00
Reggeli


9:00-11:30
Szabad játéktevékenység az évszaknak megfelelően, időjárástól függően csoportszobában, vagy az udvaron (közben tízórai, gyümölcskínálás)


11:30-12:00
Készülődés az ebédhez


12:30-15:00
A gondozók az alváshoz nyugalmat teremtenek (mese, halk zene, cumi, kendő biztosítása)


15:00-15:30
Ébredés után uzsonna


15:30-17:00
Szabad játéktevékenység, folyamatos hazaadás


Minden nap más-más jellegű foglalkozások (játékos kézműves, mondókázás, ügyességfejlesztő játékok, éneklés stb.) biztosítunk.

Étkezés

Az ételt külső, gyermekétkeztetéssel foglalkozó cégtől rendeljük. Napi négyszeri étkezést biztosítanak, kisgyermekeknek speciálisan kialakított étrendjükkel. Az ételek bevizsgált és minősített konyhán készülnek, ahol kifejezetten a hozzánk járó gyermekek számára szakember állítja össze a változatos és az életkori sajátosságoknak-valamint az esetleges speciális igényeknek-megfelelő étrendet. Odafigyelnek arra, hogy a gyermekek sok vitaminhoz és egészséges ételekhez jussanak.

  • A megfelelő folyadékbevitel biztosítása folyamatosan, az étkezések időpontjától függetlenül történik.
  • Az étrendet a szülők a családi napközi hirdetőtábláján megtekinthetik.
  • A fogak és az egészség megőrzése érdekében kizárólag cukrozatlan italokat kínálunk (és étkezés után a gyerekeket rászoktatjuk az önálló fogmosásra is).
Természetesen amennyiben gyermekének valamilyen ételérzékenysége van, az étrend kialakításánál ezt figyelembe vesszük.
A közös étkezésnek köszönhetően a gyermekek hamar megtanulnak önállóan étkezni, poharat és evőeszközt használni, étkezés előtt és után önállóan kezet mosni.

Cím

3529 Miskolc,
Soltész Nagy Kálmán u. 106.

Elérhetőségek

E-mail: info@kikelet-csana.hu
Telefon: 06 (46) 322-168